AOV VERGELIJKING

Vraag vrijblijvend een vergelijking van diverse aov verzekeringen aan en kies de beste!

Contact
  • Ik ben een man Ik ben een vrouw

OHRA AOV oversluiten

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) sluit u af voor meerdere jaren. De markt voor AOV’s verandert echter snel, hierdoor is een AOV op dit moment vele malen goedkoper dan diezelfde AOV vier jaar geleden was. Het is dus mogelijk om voor hetzelfde bedrag dat u nu betaalt, meer dekking te krijgen.

Aan het oversluiten van een AOV zitten echter ook enkele risico’s verbonden. Allereerst loopt u het risico dat de medische verklaring die u heeft verkregen bij de verzekeraar waar u nu zit, wordt herroepen. Daarnaast is het risico dat uw overeenkomst met uw huidige verzekeraar afloopt, maar het inlooprisico bij uw nieuwe verzekeraar niet meeverzekerd is. Het inlooprisico is het risico dat de verzekeraar een uitkering moet doen voor een omstandigheid die al bij aanvang van de overeenkomst bestond. Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om dit inlooprisico mee te verzekeren.

OHRA AOV oversluiten

Bij OHRA kunt u zeer voordelig uw AOV oversluiten. Als u ervoor kiest om uw AOV over te sluiten naar OHRA, krijgt u maar liefst 30% korting op uw premie van het eerste jaar. Bij OHRA heeft u de ruime keuze uit 4 AOV pakketten. OHRA heeft pakketten voor de Starter en voor degene die zich Budget wilt verzekeren. Daarnaast biedt OHRA nog twee pakketten aan met een no-claimregeling; de AOV Basis en de AOV Extra.

Wanneer u uw AOV wilt oversluiten naar OHRA dient u de volgende gegevens te verstrekken. U moet uw bruto jaarinkomen opgeven, en u moet opgeven welk bedrag u wilt verzekeren. Daarnaast dient u aan te geven hoeveel wachttijd u wilt hebben. Verder is het voor OHRA van belang om te weten vanaf welk percentage arbeidsongeschiktheid u een uitkering wilt ontvangen. Uiteraard heeft OHRA ook gegevens nodig over de branche waarin u werkt en wat uw beroep is. Voor de berekening van de premie is het bovendien van belang wat uw leeftijd is. Aan de hand van deze gegevens kan snel worden berekend wat u kunt besparen door uw AOV verzekering over te sluiten naar OHRA.