AOV VERGELIJKING

Vraag vrijblijvend een vergelijking van diverse aov verzekeringen aan en kies de beste!

Contact
  • Ik ben een man Ik ben een vrouw

Provisie aov verzekering

Adviseurs en bemiddelaars van AOV’s worden betaald door de verzekeraars die deze polissen aanbieden. Degene die deze verzekeringen afsluiten betalen een premie, in deze premie zitten de kosten van de adviseurs en bemiddelaars verwerkt. Het was dus niet duidelijk voor de verzekerde hoe hoog deze provisies voor de adviseurs en bemiddelaars waren. Vanaf 1 januari 2009 moeten de verzekeraars echter openheid geven aan consumenten over de hoogte van de provisies die ze betalen.

Ook zijn er nieuwe voorwaarden gemaakt betreffende de hoogte van de provisie en in welke gevallen er een provisie mag worden betaald. Er mag vanaf 1 januari 2009 alleen nog maar een provisie worden betaald aan de bemiddelaar of adviseur, als dit de kwaliteit van de dienst ten goede komt en niet ten koste gaat van het belang van de klant. Ook mogen er geen bonussen meer worden betaald aan adviseurs en bemiddelaars voor het halen van een vastgestelde omzet. Tot 1 april 2009 heeft overigens een overgangsregeling gegolden. Vanaf 1 april 2009 zal de AFM gaan controleren of adviseurs en bemiddelaars daadwerkelijkheid openheid geven.

AOV zonder provisie

Het werken zonder provisie op verzekeringsgebied is een trend die in 2010 en 2014 steeds meer navolging krijgt. Ten grondslag daaraan ligt enerzijds het feit dat de AFM vereist dat provisies helder kenbaar gemaakt worden aan de consument, waardoor het bij sommige producten slecht uit te leggen valt dat de intermediair een relatief hoge vergoeding ontvangt in verhouding tot de inspanning. Anderzijds is het ook zo dat een aantal consumenten ervaren genoeg zijn om hun eigen weg te vinden in het woud van verzekeringen, of het nu om aov verzekering of het verzekeren van de auto gaat. Deze consument heeft dus slechts de uitvoering nodig en wil daarvoor niet meer betalen dan reeele kosten voor het afsluiten.

De provisie bij AOV verzekeringen is relatief hoog, maar dat heeft ook vaak een goede reden. Een traject van idee dat er iets moet gebeuren tot acceptatie door de verzekeraar duurt in de regel lang, kent vele haken en ogen en is gecompliceerd. Op basis van provisie werken werkt echter in de hand dat de aov verzekeraar met de beste vergoeding ook een voorkeur krijgt van de intermediair. Het is in het belang van de consument dat dit niet op een dergelijke wijze gebeurt, maar dat er goed inhoudelijk wordt gekeken naar de wens, de behoefte en de speciale omstandigheden. Kijk ook eens op: onafhankelijk AOV Vergelijker zonder provisie.