AOV VERGELIJKING

Vraag vrijblijvend een vergelijking van diverse aov verzekeringen aan en kies de beste!

Contact
  • Ik ben een man Ik ben een vrouw

Zorgtoeslag 2010

Zorgtoeslag, voor wie er nog nooit mee te maken heeft gehad, is een persoonsgebonden tegemoedkoming van de overheid om je te helpen je zorgverzekering te betalen. Het systeem staat inmiddels wel ter discussie, omdat het ingewikkeld en duur zou zijn, maar voorlopig hebben we er nog mee te maken. Het is dus goed om je goed in te lezen in de materie van zorgtoeslag. Wij helpen je verder ook de zorgtoeslag voor 2010 nauwkeurig te berekenen.

Factoren die de hoogte zorgtoeslag bepalen

In hoofdlijnen kunnen we stellen dat de zorgtoeslag afhankelijk is van gezinssamenstelling en hoogte van het inkomen. De zorgtoeslag wordt uitgevoerd door de belastingdienst. Het grensinkomen ligt bij € 26.071,- voor een alleenstaande. De zorgtoeslag is dan maximaal € 433,- per jaar. Let op: het gaat hier om het verzamelinkomen, hou voor het gemak dus het belastbaar inkomen aan en niet je bruto loon.

Zorgtoeslag aanvragen

Als u al toeslag krijgt is het niet nodig om de zorgtoeslag opnieuw aan te vragen of de zorgtoeslag opnieuw te berekenen. Als het goed is heeft u in december een brief gehad over de nieuwe hoogte van uw zorgtoeslag. Op de site van de belastingdienst en op toeslagen.nl is er ook een formulier waarmee u alleen het inkomen kunt wijzigen voor alle toeslagen in 1 keer.

Zorgtoeslag stopzetten

Ook het stopzetten van zorgtoeslag is uiteraard mogelijk. Het stopzetten kan ook met terugwerkende kracht, maar dan moet u nog wel de reeds uitbetaalde maanden terugbetalen. Direct stopzetten kan ook door te bellen met de belastingtelefoon op telefoonnummer (belastingdienst): Telefoon: 0800 – 0543 )Bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.).

Zorgtoeslag betaaldata

Op welke dag de zorgtoeslag uitbetaald wordt is bekend gemaakt en gepubliceerd:
‘De belastingdienst stort op elke de 20ste dag van de maand, of de eerstvolgende werkdag, de zorgtoeslag op uw bankrekening.’.

Zorgtoeslag studenten

Studenten die ouder dan 18 jaar zijn moeten zelf een zorgverzekering hebben en hebben daarom ook recht op zorgtoeslag. Voor studenten is alleen hun eigen inkomen van belang voor de berekening, dus niet van de ouders, ookal woon je thuis.

Zorgtoeslag toeslagpartner

Degene met wie je de toeslag aanvraagt. Belastingdienst heeft online een hulpmiddel ‘wie is mijn toeslagpartner’.

Bekijk ook eens een website over geld lenen:
leningen vergelijken

Zorgtoeslag berekenen

Op de website van de belastingdienst is een rekenhulp te vinden. Voordat je gaat beginnen is het verstandig je toetsinkomen en het toetsinkomen van je eventuele partner voor handen te hebben. De rekenhulp van de belastingdienst vindt u op de website van de belastingdienst.

Hoogte zorgtoeslag 2010

Net zoals bij huurtoeslag zijn er ook veel mensen die recht hebben op zorgtoeslag in 2010. Een deel van deze mensen weet niet goed waar ze precies recht op hebben van overheidswege en laat daardoor geld liggen. Voor een deel komt dit doordat de regelingen omtrent zorgtoeslag niet bekend zijn, maar voor een ander (kleiner) deel komt dit ook door andere zaken, zoals -vooral bij ouderen- schaamte over het ontvangen van toeslagen. De perceptie leeft dat een toeslag ontvangen zoiets betekent als het niet hebben van voldoende eigen middelen. Toch heb je al recht op zorgtoeslag als je alleen woont en minder dan € 33.743,- hebt. Voor diegenen die samenwonen geldt zelfs de grens van € 50.000. Voor de voorwaarden en de procedure omtrent zorgtoeslag verwijzen wij u naar deze website en de website van de belastingdienst. Verder valt in de regel op te merken dat je recht op zorgtoeslag hebt indien je 18 (achttien) jaar (of ouder) bent, de Nederlandse nationaliteit hebt OF een geldige verblijfsvergunning hebt. Zelfs als je in het buitenland woont is het mogelijk zo dat je recht hebt op zorgtoeslag. Denk daarbij aan een situatie waarin je salaris uit Nederland ontvangt. Uiteraard moet je inkomen weer onder de genoemde inkomensgrenzen vallen. Je vermogen maakt overigens helemaal niet uit voor de hoogte van je zorgtoeslag. Wel is het zo dat je geen recht op zorgtoeslag hebt als jij of je toeslagpartner zich niet verzekerd heeft voor een zorgverzekering in Nederland.