Bezoek de website Vergelijk alle maatschappijen

Zorgverzekering CZ

Basispremie CZ 2014: De basispremie voor 2014 is gestegen van 104,50 naar 107,80 euro.  De CZ zorgkeuzepolis komt voor 2014 op 110,30 euro per maand. Omdat je ook een vrijwillig verhoogd eigen risico kan hebben bij CZ (of wellicht een collectiviteitskorting) kan de premie voor 2014 nog wat lager uitpakken, zie daarvoor onderstaande tabel (bron: cz.nl):
premietabel cz 2014

Premiestijging CZ

Zoals CZ al aan had gekondigd is de premie dus gestegen. CZ citeerde eerder uit de pers, dat ‘Jongeren tussen de 18 en 21 jaar moeten voortaan zelf betalen voor de tandarts en ook worden allerlei hulpmiddelen als rollators, krukken en looprekken met meer vergoed door de ziektekostenverzekering.’. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook CZ er niet onderuit komen om de premie te verhogen ten opzichte van 2014.

CZ heeft 2 hoofdverzekeringen. De CZ Zorg op Maatpolis ( € 104,50) en de CZ Zorgkeuzepolis (€110,30). De CZ Zorg op Maat verzekering zorgt voor veel gemak. U hoeft niet zelf te declareren omdat rekeningen door de zorgverlener direct door worden gezonden aan CZ.

U kunt ook kiezen voor de CZ Zorgkeuzepolis. Met deze polis betaalt u iets meer premie. U krijgt echter vaak een hoger bedrag terug dan bij een zorgverlener waarmee CZ geen contract heeft. Naast deze twee hoofdverzekeringen, is het mogelijk om u aanvullend te verzekeren bij CZ. U kunt kiezen voor een samengesteld pakket voor Jongeren, Gezinnen of 50+. Als geen van deze pakketten iets voor u is, biedt CZ nog een aantal andere aanvullende verzekeringspakketten aan (oplopend van lage dekking naar hoge dekking); Basis, Plus, Top.

Het standaard eigen risico voor 2014 is 220,00 euro. Het eigen risico is vrijwillig te verhogen om op die manier een premieverlaging te realiseren.

CZ premie aanvullende verzekering 2014

Aanvullende premie 2014: Van de meeste aanvullende verzekeringen is de premiestijging beperkt gebleven. In onderstaande tabel (bron: cz.nl) zie je de verschillende tarieven. Bij jongeren zijn verschillende tarieven van toepassing, dat houdt verband met de leeftijd. In onderstaande tabellen zijn eventuele collectiviteitskortingen niet doorberekend:
aanvullende verzekeringen cz 2014

Terug naar het overzicht zorgverzekering