Bezoek de website Vergelijk alle maatschappijen

DSW zorgverzekering

Ook dit jaar heeft DSW weer als eerste de premie voor 2014 bekend gemaakt. De premie voor de basisverzekering bij DSW kost in 2014 nu 102,50 euro per jaar. Met de slogan ‘goed voor je’ en zaken als tandartsverzekering standaard, snelle uitbetaling, volledige keuzevrijheid van zorgverlener enzovoorts probeert DSW het op kwaliteit te winnen. De prijs voor de basisverzekering van DSW is met ‚Ǩ 36,00 per jaar gestegen. In een uitgebreide uitleg over de samenstelling van de hoogte van de premie laat DSW zien hoe zij aan deze premie komen.

Premiestijging zorgverzekering

Dat een premiestijging onvermijdelijk zou zijn, was eigenlijk al een tijdje bekend. Het zorgverzekeringfonds van de overheid kent een tekort en daarnaast is DNB strenger geworden inzake het reservepotje dat de verzekeringsmaatschappijen dienen te hebben.

Vergoeding DSW

DSW heeft een duidelijke website met een duidelijk vergoedingsoverzicht. DSW heeft ervoor gekozen om de overzichten te rangschikken naar zorgsoorten. Het is vooral belangrijk goed te kijken naar de voorwaarden en extra kosten van de aanvullende verzekeringen.

DSW in 2014.

In 2010 schreven wij: DSW is een zorgverzekeraar die er waarde aan hecht dat u vrij kunt kiezen naar welke zorgverlener u wilt gaan, zonder dat dit gevolgen heeft voor de vergoeding die u ontvangt. De basispremie bij DSW bedraagt in 2014 € 102,50 per maand. Deze premie is omlaag te brengen door niet per maand maar per kwartaal of per jaar te betalen. Ook door het eigen risico te verhogen kunt u bij DSW uw premie verlagen. Verzekerden van 18 tot 22 jaar zijn bovendien gratis aanvullend verzekerd voor het AV Standaard (normaal € 18,50). Naast de AV Standaard als aanvullende verzekering kunt u ook kiezen voor de AV Top (€ 30,75). Studenten boven de 22 kunnen als aanvullende verzekering bovendien kiezen voor de AV Student (€ 12,90). DSW heeft bewust gekozen om tandartsverzekeringen niet apart aan te bieden. Deze tandartsverzekeringen worden door DSW in de aanvullende verzekeringen verwerkt.

Terug naar het overzicht zorgverzekering